Rosburger

Nyt se on löytynyt, Suomen paras hampurilainen, ainakin toistaiseksi. Hietalahden kauppahallissa sijaitseva Roslundin lihapuoti tarjoilee myös paria erilaista hamurilaisvaihtoehtoa suoraan paikan päällä nautittavaksi. Peruspurilainen, Rosburger, on melko kallis (tottakai kun Suomaliassa ollaan), mutta sitäkin maukkaampi ja näennäisen pieneen kokoonsa nähden ravitsevampi.

Roslundin kalju kokki

Roslundin kalju kokki

Paikka on tietenkin suosittu, joten istumapaikat saattavat usein olla kortilla. Onneksi meillä oli kortit ja pääsimme Bourdainisti istumaan baarijakkaroille, suoraan ruokamme eteen sykkivien kokkien eteen. Tunnelma oli hyvällä tavalla kansainvälinen.

20130517_120947

Ruokaa sai odotella melko kauan, koska tienoon jokaikinen Jari ja muu kauluspaitahousuissatoimistokusipää oli rakennukseen löytänyt. Lisäksi aterimet olivat kaikki loppu saadessamme ateriat eteemme. Uutta tiskierää sai odotella tovin.

Rosburger ranskalaisilla

Rosburger ranskalaisilla

Burgerin makuun viimein päästyäni, vitutuksen tuskanhiet kuitenkin hälvenivät. Hampurilainen oli jokseenkin vaikea syödä sen huteran ja korkean profiilin vuoksi, mutta se ei kokemusta juuri haitannut. Pekonissa oli vahva savun maku, pihvi ensiluokkainen, sämpylät selvästi kotikutoiset ja mukavan rapsakat pinnalta. Pihvin alle oli levitetty jotain majoneesia ja coleslawta. Juusto oli todennäköisesti erittäin pitkään kypsytettyä cheddaria, sillä se oli paksua, irtoilevaa ja voimakasta. Myös ranskalaiset perunat vakuuttivat, paksuudestaan huolimatta. Pinta oli rapea eikä sisäosa ollut liian jauhoista tai löysää.

Hintaa setille, Coca Cola-tölkki mukaanlukien, tuli joku 18€, mikä on aivan saatanasti. Ranskalaiset olivat maksullinen lisuke (3,5€), mutta varsin pakollinen. Vaihtoehtona ranskiksille oli vihreä salaatti.

Kävisin ehdottomasti Roslundissa useammin, jos pöperöt olisivat hieman halvempia ja tatamitukkaiset markkinointijarit ja luovien ratkaisujen pirjoritvat eivät olisi pilanneet tunnelmaa ylimalkaisella läsnäolollaan. Painukaa niihin helvetin thai-ravintoloihinne kun kerta niistä niin vitusti pidätte!

8/10

One thought on “Rosburger

  1. Wanha postaus, mutta toivottavasti taso on säilynyt – ja toimistoväki jo kyllästynyt ja vaihtanut kuppilaa:D Arvon juuri että käynkö testillä Teurastamolla vai Hietalahdessa, taidan kallistua tähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *