Las Vegas

Tällä kertaa Hoover Dam oli ajoreittimme varrella, joten kaikki pääsivät näkemään sen livenä. Lämpötila ulkona oli mukavat 43 °C ja aurinko paistoi armottomasti. Aurinkoa ja lämpöä piisasikin sitten loppureissun ajan.

IMG_9808

IMG_9849-Pano

Vegasissa majoittauduimme legendaariseen Flamingo-hotelliin. Kasinotaso haisi halvalle puhdistusaineelle ja röökille, huoneet olivat parhaat päivänsä nähneet, mutta allasosasto oli loistava. Osa porukasta ei muuta olisi halunnut tehdäkään kuin lillua kusisessa allasvedessä.

IMG_0277

Polttaritapahtumana kävimme räiskimässä konetuliaseilla Battlefield Vegasissa. Ideana tosiaan oli enemmän aseilla räiskiminen ei niinkään osuminen taulun keskelle. Jos rahaa olisi ollut laittaa pöytään paljon olisi saanut ampua jopa minigunilla tai ajaa panssarivaunulla auton yli.

IMG_0185

IMG_0179IMG_0170

DSC03958

DSC03927

IMG_9999

Elvis elää

IMG_0032

Yhdet häät

IMG_0210

Fremont Street

Las Vegas oli jälleen mainio päätepiste tapahtumarikkaalle ekskursiollemme. Amerikka ei pettänyt näin uudestaan tien päällä koettunakaan. Päräyttävimpinä kokemuksina jäi muistiin varmastikin konikävelyt Montanan vuoristoissa, Glacier Parkin hyytävät, mutta äärimmäisen pittoreskit maisemat, pikkukaupunkien vitaalit börstäskenet, baseball-ottelu, ystävälliset alkuasukkaat, toimiva terveydenhuolto sekä Elvis-häät, allasäpäröinnit ja sarjatuliräiskinnät Sin Cityssä. Ääretön määrä muitakin hienoja hetkiä matkaan toki mahtui.

Seuraavaksi luvassa on akuuttia masennusta ja kuukausia kestävää alakuloa. Onneksi seuraava reissu on jo suunnittelmissa. Loppuun voimme todeta että

We made America great again.

 

Grand Canyon

Matkamme jatkui Grand Canyonille. Osalle, kuten itselleni, tämä oli toinen kerta, mutta se ei suinkaan vähentänyt kuopan huikeutta.

Siinä se on

Siinä se on

IMG_9577

DSC03891

Korkeanpaikankammoisille kokemus oli tietenkin erityisen kuumotteleva. Desert View, Lipan Point ja Grandview Point olivat tasalaatuisen päräyttäviä.

IMG_9563

IMG_9645

Poistuttaessa kohti Williamsia kohtasimme matkalla ihka oikean uroskauriin. Otus ei tuntunut olevan kuvaustuokiostamme moksiskaan,

DSC_9504

DSC03904

DSC03914

Sateenkaaren päästä ei löytynyt aarretta

Williams osoittautui aikamoiseksi turistimestaksi, mutta eräille kokemus ajaa tasan 66 metriä legendaarista Route 66:sta oli kuitenkin hieno. Kylttikauppojen lisäksi kävimme country-henkisessä baarissa vetämässä jelloshotteja ja olutta.

IMG_9792

Arches National Park

Seuraava puisto matkamme varrella oli Arches National Park Utahissa.

IMG_9351

Ennen puistoa pysähdyimme autiokylään Ciscoon. Cisco oli autiomaalla tuulen pieksemä kasa taloja ja hylättyjä autoja. Tunnelmallinen paikka.

IMG_9385-2

DSC03871

DSC03872

Arches National Park oli melko pieni puisto verrattuna aiemmin käymiimme puistoihin. Puiston juttu olivat erikoiset kivimuodostelmat, oli sekä falloksen muotoisia pylväitä että kivireikiä. Muutaman tunnin ajeltuamme olimme nähneet suurimman osan kivijutuista. Parhaimmat kivisysteemit jäivät näkemättä, kun niille olisi täytynyt patikoida monta mailia helvetillisessä kuumudessa.

IMG_9424

IMG_9454

Delicate Arch siintää taustalla

IMG_9492

Denver & Rifle, Colorado

Rahka saapui Denveriin jo muutama päivä aikaisemmin spottaamaan mestoja, kun muut vielä haahuilivat Wyomingin ja South Dakotan suunnalla. Hyvin oli kummitus scoutannutkin baareja ja kauppoja Denverin ytimestä.

Majoituksen kanssa meinasi tulla hankaluuksia, sillä olimme jättäneet yösijat varaamatta etukäteen. Saimme kuitenkin lopulta kuppaisen Motel 6 -läävän jossa wifi ja kaikki muu ekstra oli maksullista, eikä edes toiminut kaikilla. Denver muutenkin osoittautui melkoiseksi wifi-erämaaksi. Yllättävän harvoissa paikoissa langaton internets suostui pelaamaan.

IMG_8857

Denver Broncos

IMG_8859

Rahka liittyi joukkoomme

Toisena päivänä saimme vihiä baseball-matsista, joten päätimme tietenkin pistäytyä. Liput olivat melkein ilmaiset kustantaen vain viisi taalaa per naama. Noh ei niillä tietenkään mitään huippupaikkoja saanut, mutta sillä ei niin ollut väliä koska pileteillä pääsi haahuilemaan ympäri stadionia seisomakatsomoissa ja baareissa. Pelistä ei kovin kummoista käsitystä tainnut kukaan saada, mutta hieno kokemus kuitenkin. Hieman epäselväksi jäi, miten paikalllisilla on aikaa tulla keskellä viikkoa kello yksi iltapäivällä katsomaan peliä. Hieman sääli että kotijoukkue Colorado Rockies hävisi.

IMG_9174

IMG_9219

Rockies

Denverin baariskene oli erittäin vitaali ja toisin kuin Portlandissa, useimmat mestat oli sijoitettu mukavasti kävelyetäisyyksille toisistaan.

IMG_8940

Baaribulevardi

IMG_8937

Denverin jälkeen ylitimme kalliovuoret ja pysähdyimme yöksi Rifleen katsomaan Trumpin paskapuheita televisiosta. Oiva välipysäkki matkallamme kohti Moabia ja Arches National Parkia.

Trump

Trump

Bände koolla

Bändi koolla

Rapid City & Mount Rushmore

Matka Rapid Cityyn oli lievästi masentava, kun jouduimme jättämään yhden sankarin sairaalahoitoon, joten heti perille päästyämme päätimme lähteä baariin. Hetken pääkatua käveltyämme ja hylättyämme muutaman kuppilan päädyimme meidän näköiseen baariin, joka sillä hetkellä tosin oli tyhjä. Tämä baari sittemmin osoittautui taas kaupungin parhaaksi – tietenkin.

Tapasimme baarissa aidon Sioux intiaanin, jolla oli erittäin mielenkiintoisia juttuja. Hän kertoi meille, että vaikutimme aluksi perus amerikanjunteilta, mutta koska puhuimme erikoista kieltä, hän tuli toivottavaan meidän hänen mailleen.

DSC_8889

DSC_8890

Kävimme lähtiessämme Rapid Citystä vilkaisemassa Mount Rushmoren, helvetinmoisen turistiläävän. Matkalla koukkasimme Nebraskan kautta. Reitillä oli 30 mailin hiekkatieosuus peltojen läpi ja rustiikkinen huoltoasema, tämä kertoi meille ihan riittävästi Nebraskasta.

DSC_9036

Uusi kuvakulma Mount Rushmoreen

DSC_9038

Seuraavana kohteena oli Cheyenne, mutta onneksi toipilas oli vapautettu sairaalasta, joten teimme koukkauksen Casperin kautta. Cheyennessä olimme niin myöhään perillä, että se jäi tällä kertaa lähinnä läpikulkukaupungiksi.