Las Vegas

Tällä kertaa Hoover Dam oli ajoreittimme varrella, joten kaikki pääsivät näkemään sen livenä. Lämpötila ulkona oli mukavat 43 °C ja aurinko paistoi armottomasti. Aurinkoa ja lämpöä piisasikin sitten loppureissun ajan.

IMG_9808

IMG_9849-Pano

Vegasissa majoittauduimme legendaariseen Flamingo-hotelliin. Kasinotaso haisi halvalle puhdistusaineelle ja röökille, huoneet olivat parhaat päivänsä nähneet, mutta allasosasto oli loistava. Osa porukasta ei muuta olisi halunnut tehdäkään kuin lillua kusisessa allasvedessä.

IMG_0277

Polttaritapahtumana kävimme räiskimässä konetuliaseilla Battlefield Vegasissa. Ideana tosiaan oli enemmän aseilla räiskiminen ei niinkään osuminen taulun keskelle. Jos rahaa olisi ollut laittaa pöytään paljon olisi saanut ampua jopa minigunilla tai ajaa panssarivaunulla auton yli.

IMG_0185

IMG_0179IMG_0170

DSC03958

DSC03927

IMG_9999

Elvis elää

IMG_0032

Yhdet häät

IMG_0210

Fremont Street

Las Vegas oli jälleen mainio päätepiste tapahtumarikkaalle ekskursiollemme. Amerikka ei pettänyt näin uudestaan tien päällä koettunakaan. Päräyttävimpinä kokemuksina jäi muistiin varmastikin konikävelyt Montanan vuoristoissa, Glacier Parkin hyytävät, mutta äärimmäisen pittoreskit maisemat, pikkukaupunkien vitaalit börstäskenet, baseball-ottelu, ystävälliset alkuasukkaat, toimiva terveydenhuolto sekä Elvis-häät, allasäpäröinnit ja sarjatuliräiskinnät Sin Cityssä. Ääretön määrä muitakin hienoja hetkiä matkaan toki mahtui.

Seuraavaksi luvassa on akuuttia masennusta ja kuukausia kestävää alakuloa. Onneksi seuraava reissu on jo suunnittelmissa. Loppuun voimme todeta että

We made America great again.

 

Grand Canyon

Matkamme jatkui Grand Canyonille. Osalle, kuten itselleni, tämä oli toinen kerta, mutta se ei suinkaan vähentänyt kuopan huikeutta.

Siinä se on

Siinä se on

IMG_9577

DSC03891

Korkeanpaikankammoisille kokemus oli tietenkin erityisen kuumotteleva. Desert View, Lipan Point ja Grandview Point olivat tasalaatuisen päräyttäviä.

IMG_9563

IMG_9645

Poistuttaessa kohti Williamsia kohtasimme matkalla ihka oikean uroskauriin. Otus ei tuntunut olevan kuvaustuokiostamme moksiskaan,

DSC_9504

DSC03904

DSC03914

Sateenkaaren päästä ei löytynyt aarretta

Williams osoittautui aikamoiseksi turistimestaksi, mutta eräille kokemus ajaa tasan 66 metriä legendaarista Route 66:sta oli kuitenkin hieno. Kylttikauppojen lisäksi kävimme country-henkisessä baarissa vetämässä jelloshotteja ja olutta.

IMG_9792

Sonic & Jack in the box

Sonic:

Rahka:

Sonicin tilaus käynnistyy automaatin kautta, josta nainen kuuntelee tilauksen ja tilauslista lämähtää nenille ja sitten kortti sisään ja maksu. Kätevää siis. (Paitsi jos kohdalle osui Intialainen, joka ei ymmärrä englantia eikä osannut laskea kolmeen, ja luottokortti ei toimi tilausautomaatissa.)

6 taalan juustoateria sipulirenkailla oli vallan mainio. Sopivan mehevä ja mukavan tomaattinen. All american hotdog veti omissa kirjoissani pidemmän korren. Sopivan lihaisa makkara ja extra juusto takasivat nautinnon.

Twitsti: perusvarma suoritus ja ulkonasyömisestä plussaa. Folio hyvä juttu. Konsepti Suomessa ei toimisi. Vanhanliiton drive in mesta.

Sonic

Sonic

Jack in the box:

Rahka:

Olin kuullut pelkkää hyvää tästä ketjusta ennen tänne tuloa. Ikäväkseen sai todeta, että ainakin Williams Arizonan Jackki teki tepposet. Todella vittumainen palvelu ja helvetin pitkä odotusaika. Hirveetä paskaa. Erittäin vahva kloorin maku Spritessä. Ei jatkoon!

Twisti:  Korkeintaan keskivertoa tasoa. “Italialaista joulupullaa” Aika valju esitys. Ei tarttumapintaa ollenkaan. Valjua mössöä jossa ei ollut suutuntumaa.

Jack in the box

Jack in the box

Arches National Park

Seuraava puisto matkamme varrella oli Arches National Park Utahissa.

IMG_9351

Ennen puistoa pysähdyimme autiokylään Ciscoon. Cisco oli autiomaalla tuulen pieksemä kasa taloja ja hylättyjä autoja. Tunnelmallinen paikka.

IMG_9385-2

DSC03871

DSC03872

Arches National Park oli melko pieni puisto verrattuna aiemmin käymiimme puistoihin. Puiston juttu olivat erikoiset kivimuodostelmat, oli sekä falloksen muotoisia pylväitä että kivireikiä. Muutaman tunnin ajeltuamme olimme nähneet suurimman osan kivijutuista. Parhaimmat kivisysteemit jäivät näkemättä, kun niille olisi täytynyt patikoida monta mailia helvetillisessä kuumudessa.

IMG_9424

IMG_9454

Delicate Arch siintää taustalla

IMG_9492